0
STUDIO FM1 105.4
"In music the passions enjoy themselves."
~ Friedrich Nietzsche
Τι είδος μουσικής σας αρέσει;
Interviews
Συνέντευξη Fatal Mutiny
12.08.2014

Από Μιχάλη Κάβαλο και Ορέστη Δραπανιώτη

 

Καλησπέρα παιδιά! Πείτε μας δυο λογια για τη μπάντα.

Καλησπέρα παίδες! Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνέντευξη και που θελήσατε να τα πούμε. Η μπάντα ξεκίνησε το 2011 αφού ο Jacks και ο Krig γνωριστήκανε τυχαία και αποφασίσανε να παίξουν μαζί. Αργότερα χώθηκε ο Drakos σαν μπασίστας και μετά από αλλαγές στο αρχικό line-up τελικά έκατσε ο Duke στα τύμπανα και από τότε το line-up είναι το εξής:

Jacks - Vocals, Guitars

Krig - Lead Guitar

Drakos - Bass, Backing Vocals

Duke - Drums

Ποιες οι επιρροές σας σαν μπάντα;

Γενικά σαν μπάντα έχουμε πολλές επιρροές κυρίως από Thrash και Death metal ακούσματα. Μπάντες όπως οι Coroner, Kreator, Tankard, Sacred Reich, Metallica, Death, Morbid Angel και άλλες πόσες τεράστιες μπάντες που αγαπάμε. Σαν άτομα έχουμε όλοι ακόμα περισσότερα ακούσματα από Blues/Jazz μέχρι ακραίο Death Metal. Γενικά, όμως η επιρροή μας για να γράφουμε είναι η ενεργεια της Thrash, οι μπύρες και η απόλαυση να παίζουμε live.

Το 2012 βγάλατε το πρώτο σας demo με τίτλο "Insult To Life". Τι ανταπόκριση είχε από τον κόσμο;

Το demo είχε αρκετά καλή απόκριση και ήτανε η πρώτη γνωριμία μας με το κοινό. Το line-up τοτε ήτανε διαφορετικό και δυσκολευτήκαμε σε μερικά πράματα, αλλά τα καταφέραμε και είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά μας. Αυτό που μας γεμίζει χαρά είναι ότι πολύς κόσμος έχει μάθει μέχρι και στίχους απ' έξω μέχρι και από τα καινούρια μας κομμάτια και μας στηρίζει πάρα πολύ στα live με την παρουσία του και με την ενέργεια του και είναι το πιο σημαντικό αυτό για μας.

Ας περάσουμε στο επερχόμενο και πολλά υποσχόμενο "Existence In Extinction". Τι καινούριο έχει να μας δείξει και πότε να το περιμένουμε;

Το "E.I.E." είναι για μας ένα μεγάλο βήμα. Για το συγκεκριμένο album περάσαμε πολλά, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Στο συγκεκριμένο album υπάρχουν πολλά στοιχεία από όλα τα ακούσματα του thrash (tech, death-thrash, Αμερικανική και Γερμανική σχολή) με τον καθένα από μας να προσπαθεί για το καλύτερο. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι είναι πιο "ώριμο" από ότι το demo και σε δομές και εκτελεστικά και προφανώς σαν ήχος μιας και αυτό το μεγάλο κομμάτι ανέλαβε ο David Prudent από τα Made in Hell Studios. Το album, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κοπεί από την Secret Port και το Athens Thrash Attack και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή τη συνεργασία και το περιμένουμε και μεις μαζί με σας. So prepare to be Extinct...

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια άνθιση του thrash στην Ελλάδα. Ποιες οι αγαπημένες σας μπάντες απ' το κίνημα αυτό και ποιες πιστεύετε πως θα μπορέσουν να καταφέρουν κατι μεγάλο στο μέλλον;

Αγαπημένες μπάντες πολλές και αρκετές με μέλλον. Acid Death, Chronosphere, Bio-Cancer, Atom και Murder Made God σε πιο Death metal μονοπάτια. Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με αρκετές thrash μπάντες και έχοντας δει πολλά live σαν οπαδοί μπορούμε και πιστεύουμε οτι μπορούνε και κυρίως τρέχουνε για να κάνουνε το κάτι παραπάνω. Εμείς αυτό που θέλουμε να πούμε είναι καλή επιτυχία σε όλες τις μπάντες.

Γενικά είναι δύσκολο από πολλές απόψεις να "λάμψει" στις μέρες μας μια μπάντα από την επαρχία. Έχετε νιώσει ποτέ πως σας κρατάει πίσω το γεγονός ότι δεν έχετε έδρα την Αθήνα;

Αυτό αποτελούσε πρόβλημα από πάντα για τις μπάντες από επαρχία. Αλλά και πάλι είναι θέμα πόσο θέλει ο καθένας να το τρέξει. Υπάρχουνε μπάντες που τρέχουν, όχι μόνο για τον κώλο τους, αλλά γενικά για τη σκηνή και κανονίζουνε τρελά σκηνικά και χρειάζονται υποστήριξη από όλους μας. Αλλά όπως και να χει, ναι, είναι δύσκολο να "χτυπήσεις" headline show σε Αθήνα και Σαλονίκη μιας και είναι σε τέτοια μέρη πολλές αξιόλογες μπάντες, αλλά μιας και μαγαζί και λοιποί οργανωτές δε θέλουνε να ρισκάρουνε με κάτι καινούργιο, πράμα χαζό και πράμα που πάει πίσω την όλη φάση. Αλλά σαν μπάντα πάντα προσπαθούμε να κυνηγήσουμε πράματα και να κάνουμε πάντα το καλό για τη μπάντα μας.

Υπάρχει μέταλ σκηνή στα Γιάννενα; Αν ναι, τι αξίζει να τσεκάρουμε;

Metal σκηνή υπάρχει, αν και τώρα αρχίζει και χτίζεται συστηματικά και μπάντες υπάρχουν, αλλά πολλή θέληση δεν υπάρχει ώρες ώρες, αυτό είναι άλλο θέμα όμως. Αξίζει να τσεκάρετε από παλιούς Spider Kickers και Varathorn, από νέους τους Neperia για πιο melodic πράματα, “πιτσιρικαρία” κιόλας είναι οι Soundless Echo που χώνουνε αρκετά και γενικά και άλλες στο ξεκίνημα.

Πρόσφατα επισκεφτήκατε το Ηράκλειο και μάλιστα το χώρο του σταθμού. Τι εντυπώσεις έχετε από την επέλαση σας στο νησί, καθώς και από το σταθμό;

Μιας και μας ξαναδίνεται η ευκαρία θέλουμε να πούμε ξανά ένα τεράστιο ευχαριστώ στους Biotoxic Warfare που κανονίσανε τα πάντα για ένα απίστευτο live και που πραγματικά μας έκαναν να περάσουμε τέλεια και να νιώσουμε σαν αδέρφια τους. Hail Brothers! Επίσης, όλα τα παιδιά πάνω στο σταθμό που ανεχτήκανε τα σπασίματα μπουκαλιών μπύρας, τις φωνές μας, τα κοπανήματά μας και άλλα τέτοια πράγματα των σπηλαίων που κάναμε εκείνο το Σάββατο. Ήτανε από τις καλύτερες φάσεις που ‘χουμε περάσει σαν μπάντα. Ευχαριστούμε για τις μπύρες, για το Ροδακινόκρασο και τη ρακή. Μακάρι ο σταθμός να συνεχίσει να πηγαίνει τόσο καλά και καλά festivals σας ευχόμαστε. Θα προσπαθήσουμε να σας ξαναεπισκεφθούμε μιας και σας γουστάραμε όλους.

Πείτε μας μια περίεργη εμπειρία που ζήσατε σαν μπάντα.

Παίζαμε στην Κατάληψη Υφανέτ και παλεύαμε να θυμηθούμε ποιο κομμάτι ήτανε πρώτο και ποιο δεύτερο από το demo και το λύναμε πάνω στη σκηνή.

Τα τελευταία λόγια δικά σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για όσα περάσαμε μαζί και για αυτή την πολυ ωραία συνέντευξη. George Dimitrakakis likes this. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα. Ελπίζουμε το καλύτερο για το σταθμό. Keep Thrashing and Drinking!

1.
MICHAEL BALL - COMING HOME TO YOU
2.
JACK SAVORETTI - SINGING TO STRANGERS
3.
TOM WALKER - JUST YOU AND I
4.
ARIANA GRANDE - BREAK UP WITH YOUR GIRLFRIEND I'M BORED
5.
DAVE FT BURNA BOY - LOCATION
6.
STEEL BANGLEZ/TRACEY/MOSTACK - FASHION WEEK
7.
LAUV & TROYE SIVAN - I'M SO TIRED
8.
PINK - WALK ME HOME
9.
NSG FT TION WAYNE - OPTIONS
10.
WILEY/STEFFLON DON/SEAN PAUL - BOASTY